1. Alla kör lite för fort.

FALSKT!

När man kör på E4:an och blir omkörd om och om igen så är det kanske lätt att uppleva det som att alla andra kör för fort. Men så är det inte! Ungefär häften av alla förare håller hastighetsgränserna, och de flesta som inte gör det kör endast något för fort.

2. 90 eller 100 spelar ingen roll.

FALSKT!

Skillnaden mellan 90 km/h och 100 km/h är MER än 10 km/h. På sätt och vis är faktiskt skillnaden 50 km/h. Hur kan detta vara möjligt? Jo, när den som kör i 90 km/h har bromsat och stannat, går det fortfarande i 50 km/h för den som började bromsa i 100 km/h. I många trafiksituationer kan detta vara skillnaden mellan liv och död.

3. Ökade hastigheter är bättre för ekonomin – tid är pengar!

FALSKT!

Om medelhastigheten skulle sänkas med 10 km/h på alla våra vägar så skulle varje bilist i snitt förlora mellan fem och tio minuter per dag. Och tid är ju pengar – men är det så enkelt? Nej. Samme genomsnittsbilist skulle spara ungefär 600:- i bensin- och däckslitagekostnader. Kostnader för plåtskador skulle minska tiotusentals kronor per år och avgasutsläppen skulle minska med några procent. Det som ändå väger tyngst här är att ungefär 200 människor skulle slippa dö i trafiken varje år, och tusentals skulle slippa skadas. 

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR HALKBANAN PÅ GILLINGE

Vill du veta mer om riskutbildningen innan du bokar hittar du allt du behöver i länkarna till höger.

Boka riskutbildning direkt


Visste du att?

Onödigt vetande!

1. Den första boten Bokhållaren Carl Oscar Henning Forslund greps […]

Evenemangsvärden Gillinge

Visste du att Gillinge står som årlig värd för några […]


Läs mer