HLR-utbildning med hjärtstartare:
Boka grundkurs Första hjälpen HLR

Mer än en gång i timmen drabbas någon i Sverige av ett plötsligt hjärtstopp. En HLR-utbildning är en investering för både dig själv och för människor i din närhet. Med Gillinges utbildning i Hjärt-lungräddning får du livsviktig kunskap för att agera i en allvarlig situation – och möjlighet att rädda en person som drabbats av hjärtstopp.

Efter vår tretimmars HLR-kurs har du kompetens i att påbörja hjärt-lungräddning samt hantera en hjärtstartare. Om en person i din närhet skulle drabbas av hjärtstopp på arbetsplatsen, på offentlig plats eller hemma så har du förmåga att agera och chans att rädda liv. Du får även användbar kunskap i hur du ska agera om någon har satt i halsen.

BOKA HLR-GRUNDKURS

Därför är en HLR-utbildning avgörande

Vid ett plötsligt hjärtstopp är tiden kritisk – det finns helt enkelt inte utrymme för tvekan men i en kaosartade situation är det lätt att reagera fel. Fakta är att överlevnaden ökar med upp till 70 % om en drabbad får hjärt-lungräddning inom en minut och en hjärtstartare ansluts de följande minuterna. Med rätt kunskaper kan du göra skillnad. Förmåga att agera snabbt hänger dels på att du har rätt kunskaper inom hjärt-lungräddning samt praktisk och psykologisk träning i att hantera allvarliga incidenter.

Innehåll i vår HLR-utbildning

Vår tretimmarsutbildning i hjärt-lungräddning ger dig grunder som ger dig bättre möjligheter att rädda liv. Utbildningen innehåller de senaste riktlinjerna för utbildning i HLR och hjälper företag att uppfylla kraven i Arbetsmiljöverkets föreskrift om första hjälpen. Alla kursdeltagare får öva med verklighetstrogna HLR-dockor och träningshjärtstartare.

Utbildningens innehåll:

  • Larma 112
  • Första hjälpen med andningskontroll
  • HLR – Hjärt-lungräddning
  • Hjärtstartare
  • Livräddning vid luftvägsstopp
  • Praktiska övningar

Kursfakta HLR

  • Inga förkunskaper krävs
  • Plats: Vi håller HLR-utbildningen på er arbetsplats alternativt är ni välkomna till vår utbildningslokal i Vallentuna
  • Upp till 12 st deltagare per utbildningstillfälle
  • Kurstid: 3 timmar

Intyg HLR-utbildning

Alla Gillinges instruktörer är certifierade av Svenska Rådet för hjärt-lungräddning. Efter genomförd och godkänd kurs får samtliga kursdeltagaren ett kompetensbevis. Företag  som önskar ett samlat utbildningsbevis kan givetvis få det. Vi hjälper gärna till med tips och råd för att köpa alternativt hyra hjärtstartare.

HLR-utbildning

Vill du veta mer om utbildningen eller få en offert?

Då kan du kontakta oss här eller ringa oss på 08-514 403 00