Om Gillinge

Vi är Gillinge


Stockholms Trafiksäkerhetscenter AB är Sveriges största trafikövningsplats.

Vi har tillgång till både halkkörningsbanor och övningsbanor för landsvägskörning samt körning i trånga utrymmen och är också rustade för att erbjuda både teoretiska kurser och praktiska övningar för både privatpersoner, företag, yrkesförare och andra.

Vi har bedrivit riskutbildningar sedan 1975 och idag är vi ett 20-tal medarbetare som ger dig bästa möjliga utbildningar. Därutöver samarbetar vi med ett flertal externa konsulter och underleverantörer.

Vår affärsidé är att rädda liv genom upplevelsebaserade riskutbildningar, med syftet att få människor att stärka och reflektera över sitt risktänkande i trafiken.


Till oss är alla Välkomna!

Kom ihåg att oavsett om ni kommer till oss med tuktuk, moped, MC, lastbil, buss, pansarvagn eller släckbil anpassar vi utbildningslösningar efter era önskemål och fokus handlar om er effektiva körträning för att förbättra er förarmiljö.

Vi tror att Tillsammans med Er gör vi faktiskt Sveriges vägar säkrare! Vi arbetar för Er trafiksäkerhet och Vi finns för Er utveckling! Vi tror också på att varje person alltid kan bli en bättre förare!

Ett led av vad vi gör är att erbjuda riskutbildningar för körkortsaspiranter och vidareutbildning inom trafiksäkerhet för företag och myndigheter.

Det är både elever som kommer till oss för att göra sin Risk 1 och Risk 2. Men självklart också försvar, räddningstjänst, andra företag, myndigheter och organisationer.

Dessutom utbildar vi trafiklärare till att bli riskutbildare och vi strävar efter att vidareutveckla riskutbildningarna i Sverige.


En av våra uppdrag är att leda utvecklingen inom riskutbildning i Sverige, berättar Hans Löfgren

Vi ska öka trafiksäkerheten i Sverige

Bilens viktigaste säkerhetsdetalj är föraren. Oavsett hur avancerade stödsystem bilen har så är det alltid människans bedömningar som avgör. Den mänskliga förmågan att hantera komplexa situationer kommer att vara den viktigaste faktorn för trafiksäkerheten under överskådlig tid.

Vision

Vår verksamhet vilar på grunden av en vision där vi genom våra utbildningar vill bidra till säkrare bilförare och därmed minska olyckor och omkomna i trafiken. Vi vill få bilförare att förstå sitt eget beteende i trafiken som leder till ett sundare trafikklimat och på så vis minskar antalet fordonsskador.

Säkerhet, miljö och hälsa är viktigt för oss. Vi tror på etappmålet efter riksdagens beslut från 2009.  Vår vision är därför att uppnå resultatet i Hänsynsmålet, att antalet omkomna halveras och att antalet allvarligt skadade minskas med en fjärdedel mellan år 2007-2020.


Hur arbetar vi?

Vi använder oss av värderingsövningar, öppna diskussionsfrågor, upplevelsebaserade övningar och gruppuppgifter. Genom verktygen skapar vi en öppenhet bland deltagarna som möjliggör en personlig koppling till nya insikter. Vårt Mål är att stärka positiva värderingar och attityder i trafiken samt bidra med en beteendeförändring och ökad riskmedvetenhet.

Vi vill påverka attityder i trafiken

Våra instruktörer arbetar med matrisen som heter GDE (Goal for Drivers Education) som bygger på tre viktiga faktorer i lärandet. Fakta, medvetenhet och möjlighet till självvärdering.

Jan Ledin, utbildningsansvarig på Gillinge

Jan Ledin, utbildningsansvarig på Gillinge och grundare av BRA-kursen, berättar att diskussioner och reflektioner är det bästa sättet att påverka attityder. Fakta handlar om olycksstatistik, medvetenhet bygger på upplevelser och det leder i sin tur till självvärdering och eget lärande.

Vi tror att aktiv diskussion hos deltagarna är bra. Genom att ställa öppna frågor som till exempel ”Vad
händer när man kör för fort?” Visar vår erfarenhet att riskmedvetenheten
hos deltagarna ökar.

På sikt hoppas vi ju att det föds en tanke som slår rot och fortsätter att mala efter kursen. En tanke som ändrar…

 


Värdegrund

gillinge check GLÄDJE
– Vi ser möjligheter och visar omtanke om varandra. Här lyfter vi våra kollegor och är stolta över att få vara en av dem.

gillinge check TYDLIGHET
– Vi tror att tydlighet skapar bättre arbetsmiljö, effektivitet samt resultat. Alla ska vara delaktiga och förstå.

gillinge check SAMVERKAN
– Vi strävar tillsammans efter företagets mål. Vi respekterar varandra och jobbar prestigelöst över gränserna.

gillinge check KVALITET-
– Vi strävar efter att vara ledande inom branschen. Det innebär att hålla hög kvalitet i allt vi gör & därmed att ständigt förnyas & driva utveckling.

Café

Under utbildningen kommer det att finnas tillfälle att äta eller fika.
I vårt Café kan du köpa en enklare måltid eller en fika om du föredrar det. Är du hungrig finns sallad eller en matigare wrap.
För den fikasugna serverar vi kaffe/te/kall dryck, mackor och fikabröd. Utöver detta finns godis, glass, frukt och annat smaskens.
Det går bra att betala med både kontanter och kort.

Caféets öppettider är:

Mån-tor 07:30-16:00

Fre 07:30-14:00

Lör (vid öppet) 07:30-14:00