Om Gillinge

Stockholms Trafiksäkerhetscenter Gillinge AB är Sveriges största trafikövningsplats med 220 000 kvm övningsytor.

Vi fokuserar på att ge er en effektiv körträning som hjälper er att förbättra er körmiljö. Tuktuk, moped, lastbil, mc, buss, pansarvagn eller släckbil – vi anpassar våra utbildningar efter era behov.

För oss handlar det om att arbeta med alla typer av förare. Vi erbjuder Riskettan (Risk 1) och Risktvåan (Risk 2-utbildning) både för bil- och MC-körkort, vidareutbildning för myndigheter, företag, räddningstjänst, försvar och organisationer, och dessutom utbildar och fortbildar vi trafiklärare.

Vi är Gillinge

Med våra stora områden följer en bred mångfald av möjligheter. Vi har halkkörningsbanor, landsvägskörningsbanor och övningsområden för att träna körning i trånga utrymmen.

Våra fräscha lokaler är rustade för att erbjuda både teoretiska och praktiska övningar privatpersoner, företag, yrkesförare och alla andra. Vi anordnar både stora och små event. och lokalerna kan även hyras för konferenser och arrangemang.

Ända sedan 1975 har vi bedrivit riskutbildningar och idag är vi ett 20-tal kunniga medarbetare. Vi har även samarbeten med externa konsulter och underleverantörer.

Öka förarsäkerheten i Sverige

Förarens bedömningar kommer alltid vara den viktigaste säkerhetsdetaljen, oavsett hur avancerade stödsystem bilen har. Därför kommer den mänskliga förmågan att hantera komplexa situationer fortsatt vara den viktigaste faktorn för trafiksäkerheten under en överskådlig framtid.

Upplevelsebaserad inlärning

Forskning har visat att värderingsövningar, öppna diskussionsfrågor, upplevelsebaserade övningar och gruppuppgifter har stor effekt på inlärning. Vi vill stärka positiva värderingar och attityder i trafiken, samt möjliggöra insikter som bidrar till ökad riskmedvetenhet och beteendeförändring.

Vi arbetar efter GDE-matrisen – Goals for Driver Education – som gör gällande att alla goda ting är tre: Fakta – medvetenhet – möjlighet till självvärdering!

Värdegrund

 GLÄDJE
– Vi ser möjligheter och visar omtanke om varandra. Här lyfter vi våra kollegor och är stolta över att få vara en av dem.

 TYDLIGHET
– Vi tror att tydlighet skapar bättre arbetsmiljö, effektivitet samt resultat. Alla ska vara delaktiga och förstå.

 SAMVERKAN
– Vi strävar tillsammans efter företagets mål. Vi respekterar varandra och jobbar prestigelöst över gränserna.

 KVALITET-
– Vi strävar efter att vara ledande inom branschen. Det innebär att hålla hög kvalitet i allt vi gör & därmed att ständigt förnyas & driva utveckling.

Klimatsmart vagnpark

Sverige har hårt satta miljömål som ska nås 2030 respektive 2045.

Under 2017 ersatte vi på Gillinge alla våra fossildrivna övningsbilar med elbilar som drivs på sol, vind och vatten – i samarbete med Telinet Energi. Vi satsar på att bli ledande i branschen när det kommer till miljömedvetna val och att hänga med i utvecklingen inom fordon och teknik.

Café

Under utbildningen kommer det att finnas tillfälle att äta eller fika.
I vårt Café kan du köpa en enklare måltid eller en fika om du föredrar det. Är du hungrig finns sallad eller en matigare wrap.
För den fikasugna serverar vi kaffe/te/kall dryck, mackor och fikabröd. Utöver detta finns godis, glass, frukt och annat smaskens.
Det går bra att betala med både kontanter och kort.

Caféets öppettider är:

Mån-tor 07:30-16:00

Fre 07:30-14:00

Lör (vid öppet) 07:30-14:00