Eric Matsgård

Eftersom ungdomarna inte får någon genomgång i sin mopedutbildning om hur det är att köra bil på vintern, känns det bra att de får prova på riskutbildningen på Gillinge. Alla våra ungdomar var mycket nöjda och lärde sig massor av saker de inte visste om innan. Jag tror alla unga förare till mopedbilar och A-traktorer borde genomgå en sådan här utbildning.

Ann Sofie

Det finns ingen obligatorisk utbildning för mopedbilar, men vi ville rusta våra barn inför vintern. Just halkbanan minns jag själv som en sån där aha-upplevelse där man fick praktisk erfarenhet som man inte kan få på något annat sätt. I Gillinges säkerhetshall får man prova så mycket mer än bara halkbanan, så det finns utrymme för väldigt många nyttiga aha-upplevelser – sådana som bidrar till att man fattar klokare beslut när man sedan sitter och kör sin mopedbil ute i verkligheten.

Detta är också en rolig sak att göra med sina kompisar. Att ha gjort detta tillsammans kan resultera i att man sedan påverkar varandra på ett positivt sätt. Utbildningen är inget lagkrav i dagsläget – men det är inget hinder från att göra det till ett föräldrakrav.

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR HALKBANAN PÅ GILLINGE

Vill du veta mer om riskutbildningen innan du bokar hittar du allt du behöver i länkarna till höger.

Boka riskutbildning direkt


Visste du att?

Onödigt vetande!

1. Den första boten Bokhållaren Carl Oscar Henning Forslund greps […]

Evenemangsvärden Gillinge

Visste du att Gillinge står som årlig värd för några […]


Läs mer