Under 2017 bytte vi ut alla våra fossildrivna övningsbilar till elbilar, som en del i vårt arbete mot en mer hållbar miljö. De nya bilarna drivs med energi från solen, vinden och vattnet, och kommer bidra till en rejäl minskning av växthusgasutsläpp. Vill vi hjälpa Sverige att nå de hårt satta miljömålen för 2030 och 2045!

Miljöinitiativ

Miljötänket genomsyrar hela vår organisation. Exempelvis har vi sett till att våra riskutbildningselever kan åka kollektivt och klimatsmart med direktbussar från Uppsala – hela vägen fram till våra portar!

   Våra elever är morgondagens förare och vi vill gärna bidra till att skapa ett positivt möte med ny teknik – vilket på sikt kan ge framtidens förare goda grunder till att välja elbilar.

I egenskap av att vara landets största trafikövningsplats känns det viktigt för oss att kunna erbjuda utbildningar för att minska utsläpp och skapa en hållbar utveckling. Vi har vidareutbildningar inom sparsam och defensiv körning, som handlar om att öka förarens medvetenhet kring bland annat förbrukning och koldioxidutsläpp. Det är inte bara enskilda förare som påverkas – hela företag, organisationer och myndigheter kan gynnas av ett aktivt tänk kring hållbar utveckling. Bränslekostnader och arbetsmiljö är två av många delar som kan påverkas positivt genom deltagande i våra utbildningar.

Nu söker vi efter nästa generations elbilspartner

Kontakta oss på Gillinge om du vill bli vår nya leverantör av elbilar!

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR HALKBANAN PÅ GILLINGE

Vill du veta mer om riskutbildningen innan du bokar hittar du allt du behöver i länkarna till höger.

Boka riskutbildning direkt


Visste du att?

Onödigt vetande!

1. Den första boten Bokhållaren Carl Oscar Henning Forslund greps […]

Evenemangsvärden Gillinge

Visste du att Gillinge står som årlig värd för några […]


Läs mer