När det kommer till trafiksäkerhet så är det många risker som kan minimeras genom framförhållning. Och det behöver inte alls vara varken svårt eller jobbigt!

1. Avståndet!

Plötsliga inbromsningar och för korta avstånd mellan bilar leder varje år till många olyckor. På vintern blir bromssträckan mycket längre än på sommarhalvåret. Så håll avståndet till bilen framför – då minimerar du risken att skada dig själv och andra!

2. Rätt eller fel däck?

Dubbar eller inte? Det finns inget korrekt svar denna evigt omtvistade fråga. Allt handlar om var, hur och när du själv kör. Anpassa ditt val efter dina egna förutsättningar!

3. Vinter? I år igen?!

Ja, det blir ju faktiskt vinter varje år – lika plötsligt varje gång! Snön vräker ner och förstör sikten, det blir halt i kurvor vi under bra förhållanden kan hålla farten i och rutorna måste skrapas även om man har bråttom till jobbet. Bunkra upp med isskrapa, motorvärmare, vinterdäck, och allt annat som kan behövas – och gör det i god tid!

4. Farten!

Köra fort är inte tufft. Och inte är det heller särskilt begåvat. Hastighetsgränserna är satta efter optimala sommarförhållanden. Sakta hellre ner och var försiktig, än att försöka köra om så många som möjligt. Det är inte värt att riskera ditt eget och andras liv för att tjäna in två minuter på resan.

5. Sök, kolla upp, checka av!

Alla som någon gång i livet har pendlat vet att vädret inte är detsamma på morgonen som på kvällen. En ljuvlig morgon fylld av fågelkvitter, blå himmel och en tillsynes outtömlig energi kan även den bli en mardrömskväll med storm, snöblandat regn och trötthet. Kolla hellre upp trafikinformation och väderprognoser innan du ger dig av, än att bli överraskad på vägen hem!

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR HALKBANAN PÅ GILLINGE

Vill du veta mer om riskutbildningen innan du bokar hittar du allt du behöver i länkarna till höger.

Boka riskutbildning direkt


Visste du att?

Onödigt vetande!

1. Den första boten Bokhållaren Carl Oscar Henning Forslund greps […]

Evenemangsvärden Gillinge

Visste du att Gillinge står som årlig värd för några […]


Läs mer