Risk 2 Bil för dig som vill åka med vår buss från Sollentuna ToR

Åk med vår buss från Sollentuna och genomför praktiska övningar med bil på vår trafikövningsplats.

I priset för denna utbildning så ingår bussresa tur och retur Sollentuna – Gillinge. Denna utbildning riktar sig främst till er som kommer från Sollentuna.


Utresa kl: 09.30
Utbildning kl: 10.15-14.30
Åter c:a kl: 15.00

Riskutbildning del 2, eller halkkörningen som den ofta kallas, är en praktisk utbildning. Här får du uppleva hur det känns att köra på halt underlag och också praktiskt öva på situationer som kan uppstå i trafiken. Utbildningen är cirka 4 timmar lång, inklusive pauser, och innehåller:

  • Mänskligt beteende
  • Bilens beteende
  • Körning under särskilda förhållanden

Gillinges egen buss från Sollentuna avgår från stationen. Bussen stannar längst fram efter järnvägsspåret i riktning mot Stockholm. Ersättningshållplats Z.

Detta gäller endast onsdagar.
Utresa kl: 09.30
Utbildning kl: 10.15-14.30
Åter Uppsala kl: 15.00

Hur påverkar det mänskliga beteendet din förmåga att framföra en bil och hur påverkar det trafiken? Upplev svårigheterna med körning på halt underlag och lär dig hur en bil beter sig under annorlunda förhållanden. Övningarna består i att köra bil och du behöver därför ha tillräckliga kunskaper för att genomföra kursen. Du ska bland annat klara av att:

  • Utföra hårda accelerationer
  • Bromsa från höga hastigheter
  • Köra bil självständigt

Om vi bedömer att dina förkunskaper inte är tillräckligt bra kommer vi att avbryta utbildningen av säkerhetsskäl. Boka inte in en tid för utbildning innan du övningskört tillräckligt för att klara ovanstående moment!

Efter genomförd utbildning meddelar vi Transportstyrelsen att du blivit godkänd.

Glöm inte att ta med legitimation!