Dolda kostnader

Företagets dolda kostnader vid vårdslös körning

Parkeringsolyckor, backskador eller påkörning bakifrån. Visst finns det många vanliga skador företagsbilarna kan råka ut för. Men har du tänkt på vilka andra dolda skador du utsätter bolaget för vid vårdslös körning? Hans Löfgren

Tänk dig en regnig vårdag och du kör över ett blött övergångställe och stänker ned en grupp fotgängare. Föreställ dig att du sitter i företagsbilen med loggan väl synlig. Hur tror du dessa personer kommer uppfatta företaget?
– Chansen är stor att de inte kommer att vända sig dit nästa gång de efterfrågar dess tjänster, säger Hans Löfgren VD på Gillinge trafiksäkerhetscenter.

Så kan ni minska era fordonskostnader. Hör av dig till yrkes@gillinge.se.


Hur kan företaget förhindra sådant?

– Genom att skapa en medvetenhet hos de anställda. Varje gång de sätter sig i företagsbilen är de ambassadörer för bolaget. Det är lätt att se bilen som ett verktyg och inte tänka på vilka signaler du sänder ut när du kör i företagsbilen. Upplever jag en person som slarvig i bilen är chansen stor att jag gör det i andra lägen också. Vi kommer gärna ut till företaget och gör en första utbildning hos er. Här går vi igenom vad det innebär att köra på ett sätt så kunden upplever att företaget stärks. Vi hjälper er komma fram till hur ni kan kommunicera ut rätt budskap och sätter upp de mål ni önskar för att synas i trafiken.

Hur mycket kan företaget spara in?
– Förutom PR-vinsten och att ni minskar slarvskador görs även rent arbetsmiljömässiga vinster. Ni får förare som lär sig att de inte tjänar så mycket på att stressa och köra fort som de tidigare kanske trott. Det bidrar till ett ökat välbefinnande och färre sjukskrivningar i slutändan.Vill ni veta mer om hur mycket ni kan tjäna? Hör av direkt till yrkes@gillinge.se.